Hírek, események

Szombatig még kölcsönözhetnek a nyárra

Mivel a központi könyvtár július 15-től bezár, így ebben a pár napban, július 13-ig, szombatig még lehet kölcsönözni a szokásos nyitvatartási időben a Gyermekrészlegről is. 

Szeretettel és néhány új könyvvel várjuk a hozzánk betérőket, akik még mindig bőséges mennyiségű kötetből válogathatnak. Igaz, elég sok, a nyári időszakhoz kapcsolódó olvasmányt kölcsönöztek már ki, de még mindig vannak akár könnyed, a melegben kifejezetten jóleső ifjúsági regények, mesekönyvek, sőt a vízi világot bemutató ismeretterjesztő könyvek. Verseskötetekkel is érdemes próbálkozni, némelyik kifejezetten passzol a nyári, vizes élményekhez.

Képünkön egy kis kedvcsináló például azoknak, akik kedvelik Csukás István klasszikus meséjét, a Nagy Ho-Ho-Ho-Horgász vízparti történeteit. Diana Soto újabb kötettel jelentkezett a világjáró Kitka Bence-sorozatban: ezúttal a Bermuda-háromszögben történnek kalandok a főhőssel. 

Jeney Zoltán Rév Fülöp című regénye alcíme szerint is Balatóniai lovagregény, szóval vízhez, a Balaton környékéhez kötődik. Ugyancsak a Balaton inspirálta Nyulász Péter Ciprián - A Balaton hercege című regényét, amely az előzőhöz hasonlóan egy sorozat része. 

És hát ha ismeretterjesztés, akkor érdemes lehet kézbe venni A világ nagy folyói című könyvet, egyrészt, mert nagyon szép, másrészt pedig a benne bemutatott folyókon keresztül bejárhatjuk a világot képzeletben, és sok mindent tudhatunk meg a folyók melletti élővilágról is. 

Várjuk tehát kedves Olvasóinkat szombatig, és jelezzük: addig látható a Gyermekrészleg folyósóján az Igazgyöngy Alapítvány növendékeinek gyermekrajz-kiállítása is, amelyet már sokan megcsodáltak. 

A nyári nyitvatartásról részletesen ide kattintva lehet tájékozódni!

Vörösmarty Mihály Könyvtár

OLVASNI JÓ!

CSUKÁS ISTVÁN levele minden könyvbarátnak

PAPÍRSZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

Fejér megyei mozaik

Minden tudás online forrása Székesfehérvárról és Fejér megyéről - tanuláshoz, gyűjtőmunkához, versenyhez, vagy csak úgy... :)

A tartalmat köszönjük könyvtárunk Helyismereti és digitalizálási csoportjának munkatársainak!