GYERMEKKÖNYVTÁRI FOGLALKOZÁSOK

FOLYAMATOSAN KÉRHETŐ FOGLALKOZÁSOK: 

Várjuk könyvtárunkba az óvodák és iskolák csoportjait a legkülönfélébb foglalkozásokra, szabadidős programokra, tanórákat segítő könyvtári rendezvényekre.

ISKOLÁSOKNAK - játékos, könyves foglalkozások: könyv és könyvtárismeret, tananyaghoz kapcsolódó órák iskolai osztályoknak - a foglalkozás után kölcsönzési lehetőség.  

NAPKÖZIS CSOPORTOKNAK - szabadidős foglalkozások és kézműveskedés - a foglalkozás után kölcsönzési lehetőség. 

Csoportoknak lehetőséget biztosítunk arra is, hogy csak kölcsönzésre jöjjenek a könyvtárba. 

 

Oroszlán a könyvtárban: 

Egy kedves mesén keresztül megismerhetik az óvodás korú gyerekek a könyvtári szokásokat, megérezhetik annak hangulatát és találkozhatnak a mi oroszlánunkkal.

 

Könyv- és könyvtárhasználat:

A foglalkozás (sorozat) segítségével minden érdeklődő tanuló életkorának megfelelő jártasságot  szerezhet a könyvek birodalmában és a modern kor könyvtárhasználatában.

 

Állatok a belvárosban:

Ismerkedés Székesfehérvár épületeivel, műemlékeivel. Minden nap látjuk őket, de észre is vesszük? Hol vannak? Mit mesélnek? Rövid belvárosi séta után a Gyermekkönyvtárban kiderülnek a válaszok! Játékos könyvtári foglalkozás kisiskolásoknak.

Székesfehérvár belvárosa kicsit másképp:

Helyismereti óra ismerkedés Székesfehérvár múltjával, jelenével Ismeretterjesztő foglalkozás felsősöknek. Nézz a lábad elé! – mondjuk a gyerekeknek. De a magasban olyan sok érdekes dolog van! Fedezzük fel együtt történelmi belvárosunk másik arcát!

 

Jeles napok, ünnepi szokások:

 Megpróbáljuk a múltat a jelenhez kapcsolni. Hagyományaink, ünnepekhez kötődő népszokásaink, elfeledett hiedelmek, érdekességek felelevenítésével, különös tekintettel Fejér megye helyi sajátosságaira. A naptári év polgári, történelmi eseményeinek archív dokumentumokon - újságok, reprint kiadások, hangfelvételek - keresztüli megismerése.

 

Hétköznapi dolgaink:

Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód megismertetésére. Ehhez remek segítséget nyújtanak a modern mesekönyvekben szereplő történetek. Földünk  és kihaló félben lévő állatainak megóvásának problémáját pedig naprakész, szépen illusztrált ismerettterjesztő könyvek teszik élvezetessé. Ezeknek a foglalkozásoknak a végén különböző anyagokat újrahasznosítva kézműveskedünk is.

Kutyák - macskák az irodalomban:

A klasszikus és a kortárs irodalom is tele van kedves állatszereplőkkel. Ezek közül válogattunk Frakktól Marley-ig, Kacor királytól Garfield-ig. Meserészleteken keresztül ismerkedünk a kutyafajtákkal. Könyvtárhasználati ismereteket kapunk a cicáktól, szépirodalmi és ismeretközlő szövegek megismerésével.

Vörösmarty Mihály Könyvtár

TUDOD-E?

Hány karja van a polipnak?
(Kattints a fenti kérdőjelre és tudd meg a választ!)

OLVASNI JÓ!

CSUKÁS ISTVÁN levele minden könyvbarátnak

PAPÍRSZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

Fejér megyei mozaik

Minden tudás online forrása Székesfehérvárról és Fejér megyéről - tanuláshoz, gyűjtőmunkához, versenyhez, vagy csak úgy... :)

A tartalmat köszönjük könyvtárunk Helyismereti és digitalizálási csoportjának munkatársainak!