TEMATIKUS FOGLALKOZÁSOK

Várjuk könyvtárunkba az óvodák és iskolák csoportjait a legkülönfélébb foglalkozásokra, szabadidős programokra, tanórákat segítő könyvtári rendezvényekre.

Folyamatosan kérhető gyermekkönyvtári foglalkozások általános iskolai osztályoknak: 


Állatok a belvárosban:

Ismerkedés Székesfehérvár épületeivel, műemlékeivel. Minden nap látjuk őket, de észre is vesszük? Hol vannak? Mit mesélnek? Rövid belvárosi séta után a Gyermekkönyvtárban kiderülnek a válaszok! Játékos könyvtári foglalkozás kisiskolásoknak.
Székesfehérvár belvárosa kicsit másképp:

Helyismereti óra ismerkedés Székesfehérvár múltjával, jelenével Ismeretterjesztő foglalkozás felsősöknek. Nézz a lábad elé! – mondjuk a gyerekeknek. De a magasban olyan sok érdekes dolog van! Fedezzük fel együtt történelmi belvárosunk másik arcát!

Jeles napok, ünnepi szokások:

Megpróbáljuk a múltat a jelenhez kapcsolni. Hagyományaink, ünnepekhez kötődő népszokásaink, elfeledett hiedelmek, érdekességek felelevenítésével, különös tekintettel Fejér megye helyi sajátosságaira. A naptári év polgári, történelmi eseményeinek archív dokumentumokon - újságok, reprint kiadások, hangfelvételek - keresztüli megismerése.


Hétköznapi dolgaink:

Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód megismertetésére. Ehhez remek segítséget nyújtanak a modern mesekönyvekben szereplő történetek. Földünk és kihaló félben lévő állatainak megóvásának problémáját pedig naprakész, szépen illusztrált ismerettterjesztő könyvek teszik élvezetessé. Ezeknek a foglalkozásoknak a végén különböző anyagokat újrahasznosítva kézműveskedünk is.


Kutyák - macskák az irodalomban:

A klasszikus és a kortárs irodalom is tele van kedves állatszereplőkkel. Ezek közül válogattunk Frakktól Marley-ig, Kacor királytól Garfield-ig. Meserészleteken keresztül ismerkedünk a kutyafajtákkal. Könyvtárhasználati ismereteket kapunk a cicáktól, szépirodalmi és ismeretközlő szövegek megismerésével.

 

Bejelentkezési lehetőség az alábbi telefonszámon: 
Tel.: 22/312-684 vagy 312-845, 25-ös mellék


 

OLVASNI JÓ!

A képre kattintva CSUKÁS ISTVÁN levele olvasható minden könyvbarátnak. 

BOOKR Kids MESEASZTAL

Megújult a meseasztal!

Próbáld ki a Gyermekkönyvtárban!

A BOOKR Kids pedagógiai program,  a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ által akkreditált program!

Kép: bookrkids.com

LEGÚJABB PAPÍRSZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

A soknevű macska