Hírek, események

GYÖNGYHALÁSZOK
  • Mit jelent az, hogy valaki hátrányos helyzetű?
  • Hogyan tudjuk támogatni azokat a gyerekeket, társakat, akikről tudjuk, hogy rossz körülmények között élnek?
  • Mit lehet elérni a művészet, a tehetséggondozás által?
Például ilyen kérdésekre kerestük a választ az Igazgyöngy Alapítvány növendékeinek kiállítása kapcsán, amely június 6-a óta látható Gyermekrészlegünk folyosóján.
Megnyitóként a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI 3. é osztályát fogadtuk, hogy bemutassuk nekik a rendkívül látványos, színes, sok apró részletet tartalmazó képeket, valamint magát az Igazgyöngy Alapítványt, amely hátrányos helyzetű gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozik Berettyóújfalu környékén.

A gyerekek nyitottak és érdeklődők voltak, sokan nagyon tartalmasan reagáltak a kérdésekre, majd meghallgathattak egy mesét is az alapítvány által kiadott Gyöngyhalászok* című könyvből. Ezután megnézték a vegyes technikájú képeket, akril festményeket, és akár kedvencet is választhattak.
A tárlat június 30-ig, a Gyermekrészleg nyitvatartási idejében látogatható - arra biztatunk minden kis és nagy olvasót, hogy merüljenek el a képekben!

*A Gyöngyhalászok című könyv a kiállítás után, augusztus 22-től kölcsönözhető!

Vörösmarty Mihály Könyvtár

OLVASNI JÓ!

CSUKÁS ISTVÁN levele minden könyvbarátnak

PAPÍRSZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

Fejér megyei mozaik

Minden tudás online forrása Székesfehérvárról és Fejér megyéről - tanuláshoz, gyűjtőmunkához, versenyhez, vagy csak úgy... :)

A tartalmat köszönjük könyvtárunk Helyismereti és digitalizálási csoportjának munkatársainak!