Hírek, események

Nemzetközi Gyermekkönyvnap
"Nagyobb csodát nem tudok elképzelni, mint hogy a fehér papíron a fekete betűk megelevenednek. Megindul a fejében a képzeletmozi. Az olvasás a legfontosabb." /Csukás István
A Nemzetközi Gyermekkönyvnap alkalmából fogadjátok érdeklődéssel és figyelemmel a Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 3.a osztályának könyvajánlóját, amelyben saját olvasmányélményeikről olvashattok. :)))
1967 óta minden év április 2-án (Hans Christian Andersen születése napján) ünnepeljük a Nemzetközi Gyermekkönyvnapot (International Children's Book Day).
A gyermekkönyvnapi események célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekirodalomra, és olvasásra buzdítsa a gyerekeket.
Minden évben az IBBY nemzetközi szervezet más-más szekciója fogalmazza meg az adott év témáját és küldetését, valamint tervezi és szerkeszti meg az ünnephez tartozó plakátot. Idén az Egyesült Államoké ez a megtiszteltető szerep. Az észak-amerikai ország a The music of words (Zenélő szavak) című dalban foglalta össze küldetésnyilatkozatát, amely az olvasás és írás általi határtalan élményekről és lehetőségekről, a jövőbe vetett hitről szól.
A mai nap megtanít minket arra is, hogy soha nem késő gyermekkönyvet kézbe venni és gyermekirodalmat olvasni! :)
A Nemzetközi Gyermekkönyvnap angol nyelvű hivatalos oldala elérhető az alábbi plakátra kattintva:

 

Vörösmarty Mihály Könyvtár

TUDOD-E?

Hány karja van a polipnak?
(Kattints a fenti kérdőjelre és tudd meg a választ!)

OLVASNI JÓ!

CSUKÁS ISTVÁN levele minden könyvbarátnak

PAPÍRSZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

Fejér megyei mozaik

Minden tudás online forrása Székesfehérvárról és Fejér megyéről - tanuláshoz, gyűjtőmunkához, versenyhez, vagy csak úgy... :)

A tartalmat köszönjük könyvtárunk Helyismereti és digitalizálási csoportjának munkatársainak!