KÖNYVAJÁNLÓ

Törpéknek (0-3 évesek)

Kicsi és nagy, fiú és lány - nagy a baj, ha mindkettő ugyanarra a játékra vágyik, amiből csak egy van. Szegény, fáradt Télapó nem is sejti, hogy ajándéka, az Ezüstmackó mekkora felfordulást okoz Marci és Mónika életében. Marci azonban megsajnálja kistestvérét, és kalandos útra indul, hogy örömet szerezzen neki, és békében ünnepelhessenek Karácsonykor.

Manóknak (3-6 évesek)

Szofi krampusz lett! Ugye ez nem meg­lepő? De az, hogy azért lett krampusz, mert fél, hogy virgácsokat kap? És mert SEGÍTENI akar a Mikulásnak? Ez már igen! Csakhogy ha Szofi elkezd segíteni, akkor minden a feje tetejére áll… Szálljatok be ti is a szánba Szofi és a Mikulás mellé, és éljétek át varázslatos, éjjeli utazásukat a háztetők felett.Tündéreknek (6-10 éves lányok)

Janó és Janka borzasztóan várja már a Mikulást! Levelet írnak neki, holland szokás szerint sárgarépát és szénát készítenek a csizmájukba a Mikulás lovának. Már napokkal az ünnep előtt próbálják énekkel a házukba csalogatni, hiszen biztosan a közelben jár! Janó és Janka néha összevitatkozik a nagy izgalomban, de mindig kibékülnek: mert akármit hoz is a Mikulás, a legjobb együtt játszani az új játékokkal!Csibészeknek (6-10 éves fiúk)

Mit is adhat egy manó Mikulásnak karácsonyra? Vili arra az elhatározásra jut, hogy tizenkét jó cselekedet igen különleges ajándék lenne. Sapkát kötni, kitakarítani Mikulás dolgozószobáját, korcsolyapályát csinálni az udvaron, az ajtó előtt... Bár Vili meglepetései nem egészen úgy sülnek el, ahogyan tervezte, ajándékai mégiscsak Mikulásnak készültek - igaz kissé váratlan módon. Mauri Kunnas könyve egész évre szól: az örömről és arról, hogy miképpen oszthatjuk meg örömünket másokkal.

 

Bosziknak (10-14 éves lányok)

A téli ünnepekhez kínál hajtogatnivalót ez a népszerű könyv.Kamaszkodóknak (10-14 éves fiúk)

Pénzhiány kényszeríti a 4 l/2 barátot karácsony előtti munkavállalásra. Angyalnak jelentkeznek egy áruházba. Kornél megragadja az első alkalmat, és felajánlja segítségét az áruházi detektívnek, aki egyáltalán nincs elragadtatva ettől az ötlettől. nagy hiba, gondolja a 4 l/2 barát, mert szerintük az áruházi télapók pocakja nem vattával van kitömve.

 

OLVASNI JÓ!

A képre kattintva CSUKÁS ISTVÁN levele olvasható minden könyvbarátnak. 

BOOKR Kids MESEASZTAL

Ismerd meg a meseasztalt a Gyermekkönyvtárban!

A BOOKR Kids pedagógiai program,  a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ által akkreditált program!

Kép: bookrkids.com

LEGÚJABB GYERMEKKÖNYVTÁRI FOGLALKOZÁSOK

ÓVODÁSOKNAK

ISKOLÁSOKNAK

LEGÚJABB PAPÍRSZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

Fenyőlegenda

Egy sebesült madárka menedéket keres a téli erdőben. 4 éves kortól